Tomma ord om hållbarhet

Börs En majoritet av de största svenska börsbolagen lever inte upp till sin hållbarhetskommunikation och en bråkdel av dem har hållbarhetsmål som sträcker sig längre än till nästa år.

Mistra Center for Sustainable Markets (Misum) på Handelshögskolan i Stockholm har undersökt de 72 största börsbolagens (Large cap) hållbarhetskommunikation och huruvida företagen implementerar och utvärderar det som de kommunicerar externt.

Enligt ett pressmeddelande visar undersökningen att 88 procent av företagen i studien pratar mer om sina ambitioner än om ett faktiskt hållbarhetsarbete. Bara ett av tio företag i studien har mer långsiktiga hållbarhetsmål än år 2016 och 56 procent nämner inte hållbarhet i sin övergripande företagsstrategi.

"Det är nedslående. Vi vet att långsiktigt hållbarhetsarbete skapar värde för både företag och samhälle. Börsbolagen måste fundera på om de menar allvar eller om de sysslar med greenwashing. Att falskt hållbarhetsarbete kan vara ödesdigert har Volkswagen visat med all tydighet", säger Lin Lerpold, tillförordnad professor och chef på Misum på Handelshögskolan.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -