Det fortsätter upp i Asien

Börs De asiatiska börserna noterades överlag för mindre uppgångar under tisdagsmorgonen, och flera av dem går därmed mot den femte dagen i rad på plus. Marknaden stöds av förhoppningar om penningpolitiska stimulanser i Europa och Japan.

Vid klockan 08.00 hade det regionala indexet MSCI Asia Apex 50 stigit 0,3 procent, medan det råvarutunga australiensiska S&P/ASX200 klättrat lika mycket. Japans Nikkei 225 stod samtidigt för en uppgång på 1,0 procent.

"Marknaderna fortsätter att tro att svaga data kommer att sätta press på centralbankerna i Europa och Japan och leda till ytterligare stimulanser, samt få Fed att skjuta upp åtstramningen i USA. Detta gör att investerarna tror att tillgångspriserna kan stiga trots en miljö med låg tillväxt", sade Matthew Sherwood, investeringsstrateg vid Perpetual, till Bloomberg News.

Inför veckans möte med Bank of Japan pekar förväntningsbilden ganska enhetligt på att inga nya stimulanser förväntas komma att annonseras, men när centralbanksföreträdarna möts igen i slutet av månaden tror 17 av 36 ekonomer som Bloomberg News tillfrågat på nya lättnader.

Bland enskilda aktier på Tokyobörsen var majonnästillverkaren Kewpie upp 8,4 procent, efter att bolaget rapporterat en uppgång i niomånadersresultatet på 15 procent. I motsatt riktning rörde sig Tokai Tokyo Financial efter en riktkurssänkning från Credit Suisse. Aktien tappade 6,2 procent.

Fastlandsbörserna i Kina är alltjämt stängda för nationaldagsfirande, och kommer att så vara fram till den 7 oktober. Hongkongs Hang Seng-index var ensamt på minus i Asien, med en nedgång på 0,6 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -