Ferronordic faller hårt

Börs Ferronordics preferensaktie faller kraftigt efter beskedet att det inte blir någon utdelning för preferensaktieägarna.

First North-listade Ferronordic, som är den auktoriserade återförsäljaren för Volvo Construction Equipment och Terex Trucks i Ryssland, planerar inte att föreslå någon utdelning för preferensaktier vid årsstämman i vår.

Anledningen är den rådande ekonomiska situationen i Ryssland, samt den osäkra inverkan detta kan komma att få under året på koncernens likviditet och behov av rörelsekapital.

"… styrelsen (är) av den åsikten att det vore oförsiktigt att redan på årsstämman den 19 maj 2015 besluta om utdelning avseende bolagets preferensaktier när avstämningsdagarna inte infaller förrän i oktober 2015 samt april 2016", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Om styrelsen senare anser det möjligt att betala vinstutdelning avseende preferensaktierna kommer styrelsen sammankalla en extraordinär bolagsstämma i början av oktober 2015 och/eller april 2016, heter det vidare.

Den utestående utdelningen om 50 kronor per preferensaktie som fastställdes av årsstämman den 20 maj 2014 med avstämningsdag den 24 april 2015 kommer betalas som planerat.

Klockan 9.35 hade bolagets preferensaktie fallit 23,5 procent till 398 kronor.

Som lägst handlades aktien i nya bottenrekordet 330 kronor under morgonen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -