Kursrallyt fortsätter

Börs Decenniets kanske kraftigaste rally i en bioteknikaktie håller i sig. Diamyds aktie har nu stigit närmare 300 procent på två dagar.

På tisdagen steg bioteknikaktien 135 procent och vid 9.20-tiden på onsdagsförmiddagen hade den fortsatt upp till 24,80 kronor som högst. Därmed uppgick kursuppgången räknat från måndagens slutkurs tillöver 400 procent.

Efterhand lugnade köparna ned sig och klockan 9.35 hade aktien halkat tillbaka till 18,30 kronor , motsvarande en kursuppgång på 59 procent jämfört med tisdagens stängningskurs eller 273 procent jämfört med måndagens slutskurs. 

Under tisdagen skickade Diamyd Medical, som forskar på ett vaccin mot diabetes, ett pressmeddelande om att bolaget ska presentera immunologiska resultat från en av fem pågående studier vid en internationell diabeteskonferens i Tyskland i mitten av april.

I studien, som är en av fem pågående studier med diabetesvaccinet Diamyd, testas om Diamyd i kombination med D-vitamin och ibuprofen förstärker den effekt som Diamyd visat när den ges som enda behandling.

Läs även hur bolagets vd kommenterar kursexplosionen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -