FI tar Fingerprint i örat

Börs Fingerprint Cards tvingas betala straffavgift för att ha underlåtit att föra loggbok kring vilka som haft insiderinformation om förhandlingarna med Huawei, skriver Realtid.

Finansinspektionen noterar att bolaget inte fört loggbok vid förhandlingarna med Huawei då marknaden inte kände till Huaweis identitet.

FI har i ett beslut kommit fram till att Fingerprint Cards ska betala 180 000 kronor i straffavgift.

Enligt Realtid skickade Fingerprint Cards ut ett pressmeddelande i slutet av 2013 om att bolaget tagit hem sin första design win avseende touchsensorn för smartphone. Av pressmeddelandet framgick det att kunden var en av de tio största mobiltillverkarna i världen av smartphones, men vilken tillverkare det handlade om avslöjades inte.

Fyra månader senare kom ett nytt pressmeddelande där det framgick att bolaget inlett en förberedande order värd 4 Mkr till samma, fortfarande anonyma, kund.

I maj i fjol kom beskedet om en första tillverkningsorder. Först i september i fjol tillkännagav bolaget att det handlade om Huwaei. Samma dag som det tillkännagavs steg aktien drygt 10 procent, skriver Realtid.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -