Börspanelens köp- och säljtips

Börs I februari månads Börspanel bjuder Patricia Hedelius och Börspodden på nya aktietips. Små och stora, riskfyllda och mer säkra tips blandades om vartannat.

I Börspanelen tipsar olika aktieexperter på köp- och säljtips. I det senaste avsnittet, som spelades in på SvD Näringslivs redaktion på torsdagen tipsades om ett antal köpvärda aktier och aktier man ska hålla sig borta ifrån, se inslaget här.

Bilden var lite splittrad kring den senaste tidens överlägset hetaste bransch på börsen, fastigheter.

Patricia Hedelius, börskrönikör på Svenska Dagbladet, lyfter fram Volvo som en favorit på förväntningar om att bolagets effektiviseringsprogram ska börja ge frukt. Hon anser också att det finns guldkorn i fastighetsbranschen och lyfter fram Fast Partner.

John Skogman, den ena halvan av Börspodden, slår ett slag för alpinoperatören Skistar och det NGM-listade vårdbemanningsföretaget NGS Group.

Hans poddkollega Johan Isaksson går över Bottenviken till Finland där han tycker att handelskonglomeratet Kesko och fastighetsbolaget Technopolis är köpvärda aktier.

Johan Isaksson varnar för att en del fastighetsbolag gått upp alldeles för mycket och pekar särskilt på Hemfosa. Patricia Hedelius lyfter fram Eniro som en aktie man ska undvika i nuläget och John Skogman anser att IAR Systems har stigit för mycket senaste tiden.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -