Tisdagens rapportvinnare

Börs Ett skogsbolag fick mest stryk på börsen medan ett verkstadsbolag ledde uppgången bland de bolag som rapporterade sina bokslut under tisdagsmorgonen.

Billerud Korsnäs rapporterade en omsättning i linje med marknadens förväntningar medan rörelseresultatet på 460 Mkr under fjolårets sista kvartal var 8 procent under förhandstipset på 501 Mkr. Utdelningsförslaget på 3,15 kronor per aktie var 25 öre högre än väntat.

Packaging Paper var det affärsområde som stod för den stora besvikelsen, rörelsemarginalen på 9,3 procent var visserligen betydligt bättre än motsvarande kvartal i fjol men ändå 2 procentenheter under analytikernas genomsnittsprognos enligt SME Direkt.

Efter 45 minuters handel på Stockholmsbörsen hade Billeruds aktie backat 3,6 procent till 121,80 kronor. Nedgången ska dock ses i ljuset av att aktien så sent som i fredags handlades i en ny rekordhögsta notering på 127 kronor.

Teleoperatören Millicoms aktie steg 3,7 procent på lättnad efter en svag utveckling ända sedan förra årsskiftet. Intäkterna överträffade snittförväntningarna med 2 procent medan rörelseresultatet var 12 procent sämre än väntat.

Trots en kraftig kursuppgång under de senaste veckorna kunde Alfa Laval motsvara förväntningarna på det fjärde kvartalet.  Orderingången steg 0,7 procent organiskt, trots farhågor för negativa effekter av det fallande oljepriset. Det redovisade resultatet var klart sämre än väntat, men förklarades av en valutarelaterad minuspost på 440 Mkr i det förvärvade bolaget Frank Mohns, vilket ledningen betraktar som en engångspost.

Alfa Lavals aktie steg 4,8 procent till 162,20 kronor, den högsta nivån sedan inledningen av september.

Swedbank backade en dryg procent till 198 kronor efter att de totala intäkterna blev 4 procent sämre än väntat under fjolårets fjärde kvartal. Hela den negativa avvikelsen låg dock inom nettoresultat av finansiella poster, medan såväl räntenettot som provisionsnettot kom in i linje med förhandstipsen.

På den mer negativa sidan ökade kreditförlusterna mer än väntat och bankens föreslagna utdelningshöjning till 11,35 kronor per aktie nådde inte riktigt upp till marknadens förväntningar på i snitt 11,46 kronor.

Aarhus Karlshamn handlades marginellt måndagens stängningskurs efter att ha redovisat ett resultat helt i linje med förväntningarna om man korrigerar för en oväntad positiv engångspost på 16 Mkr.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -