Lundin lyfter Africa Oil

Africa Oil Oljeprospekteringsbolaget Africa Oils kapitalbehov är mindre än vad analytiker tror. Africa Oils aktie lyfter på torsdagsbörsen.

Det säger storägaren Lukas Lundin i torsdagens utgåva av Dagens Industri och menar att påståenden om ett behov av flera hundra miljoner dollar är överdrivna.

"Nej, det är för mycket. Och innan det eventuellt kan bli tal om en emission av den typ Africa Oil tidigare gjort har vi ökat våra reserver och oljepriset har återhämtat sig", säger han och pekar även på möjligheten till minskade capex-åtaganden.

Dessutom medger storägaren att Africa Oil tittar på andra alternativ än nyemissionsspåret.

"Till exempel kan vi ta in en ny partner eller gå samman med ett annat bolag. Just nu tittar vi på alla alternativ", säger Lukas Lundin till tidningen.

Ett par analyshus har på senare tid minskat sina emissionsantaganden från tidigare 250 miljoner dollar till 150 miljoner, som exempelvis Pareto Securities och Exane BNP Paribas. Även Nordea trodde förra månaden på ett behov om 150 miljoner dollar.

Africa Oils kassa har tidigare uppgetts räcka till kring halvårsskiftet 2015.

"Vi kommer vid årsskiftet kanske ha omkring 140 miljoner dollar kvar i kassan. Det kan räcka sex månader till så vi måste vara smarta med hur vi spenderar våra pengar för att öka värdet på bolaget", säger Lukas Lundin till Dagens Industri.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -