På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Det här har hänt i Eniro

Eniro Turerna i Eniro fortsätter. På torsdagen rapporterade SvD Näringsliv att långivarna överväger att sätta bolaget i konkurs. Det fick aktien att rasa på börsen innan den slutligen handelsstoppades.

I augusti fick den tidigare Eniro-vd:n Johan Lindgren sparken. I spåren av detta har en riktig skandal rullats upp. Sammanlagt har aktien nu rasat över 85 procent i år.

Det hela började med att SvD Näringsliv i en rad artiklar beskrev tveksamheter kring hur sökföretaget skött sin redovisning. Det handlade om att Eniro blåst upp sitt reslutat, bland annat genom att bokföra intäkter som inte fanns.

Dessa misstankar bekräftades senare av Eniros styrelse som inledde en utredning kring om felaktigheterna i redovisningen skulle polisanmälas.

Någon vecka in i september publicerade SvD Näringsliv nya artiklar om att problemen med Eniros redovisning var betydligt större än vad som hittills var känt. Tidningen pekade bland annat på kraftiga avvikelser mellan Eniros kassaflöde och resultaträkningen.

I mitten av september meddelade Eniro att den tidigare vd Johan Lindgren polisanmäls med anledning av det redovisningsfiffel som uppdagats.

Problemen i Eniro har även tvingat bolaget att sänka sin vinstprognos för helåret.

Idag, torsdag, fördjupades krisen i Eniro ytterligare. Enligt SvD Näringsliv, som hänvisar till flera källor, överväger nu Eniros långivare att sätta sökbolaget i konkurs. Detta på grund av att bolaget snart inte har tillräckligt med pengar för att betala av sina banklån. Bland långivarna finns de fyra storbankerna Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea.

De nya uppgifterna fick Eniro-aktien att falla handlöst på Stockholmsbörsen. Nedgången skrevs till 33 procent innan aktien handelsstoppades på torsdagseftermiddagen.

Eniro har meddelat att bolaget kommer att kommentera uppgifterna om konkurshotet så snart som möjligt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -