Asos faller på rapport

Börs Aktien i den brittiska modehandlaren på nätet, Asos, föll vid Londonbörsens öppning på tisdagen efter bolagets bokslutsrapport.

Asos rapporterar att försäljningen ökade med 15 procent under det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal till 240 miljoner pund (208). Bruttomarginalen sjönk med 6,4 procentenheter.

För helåret ökade försäljningen med 27 procent till 975 miljoner (769) medan bruttomarginalen minskade 2,3 procentenheter.

Asos spår att resultatet för det brutna räkenskapsåret 2014/2015 blir i linje med förra året. Analytikerna hade väntat en ökning av resultatet med 37 procent, enligt Bloombergs analytikerenkät.

"Detta år kommer vi att göra avsevärda investeringar i den internationella prissättningen och erbjudandet samt i vår logistiska infrastruktur och teknikplattform. Som ett resultat väntar vi att resultatet före skatt för året som löper fram till 31 augusti 2015 blir på en liknande nivå som 2013/2014", skriver bolaget.

Den brand i ett varulager som tidigare rapporterats innebär en försäljningsminskning på 25-30 miljoner pund, uppger bolaget vidare.

Efter 20 minuters handel bytte Asosaktier ägare till 2.107 pence på Londonbörsen, en nedgång med 13 procent för dagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -