Bolaget som gud glömde

Börs Aktien i ett tidigare så hyllat framtidsföretag har mer än halverats hittills i år. Röda siffror och omfattande ledningsbyten har fått investerarna att överge bolaget.

Nätannonsföretaget Tradedoublers problem fortsätter, inte minst på börsen. På fredagen handlades aktien till tangerat bottenrekord på 8,85 kronor.

Det kan jämföras med de helt andra kursnivåer som gällde 2007.

Amerikanska AOL hade lagt ett bud på bolaget värt 215 kronor per aktie, men budet avfärdades av bland andra Alecta som tyckte det var för snålt.

I dag tycker uppenbarligen Alecta att budet kanske inte hade varit så dumt. När AOL presenterade sitt uppköpsbud ägde Alecta nära 15 procent av aktierna.

Förra sommaren hade innehavet minskats till under 10 procent och i vintras såldes fler aktier så att den flaggningspliktiga 5-procentsgränsen passerades.

Tradedoubler har kontinuerligt tappat marknadsandelar och intäkter under åren och den senaste delårsrapporten visade en förlust på 18 Mkr före skatt.

Inom ledningsgruppen har det också varit stor turbulens under den senaste tiden. I juni slutade strategichefen och försäljningschefen, i april fick vd:n sparken och kort före årsskiftet byttes finanschefen ut.

Fortfarande har ingen varaktig lösning på vd-posten presenterats utan Matthias Stadelmeyer som blev tillförordnad vd i våras bär fortfarande den titeln.

Bolaget jobbar vidare med en åtgärdsplan för att försöka reda ut problemen. Den omstrukturering som presenterades i slutet av förra året väntas börja slå igenom med full kraft från och med andra halvåret i år.

Hur det slår på resultatet återstår att se. Att sänka kostnader är en sak. Fortsätter intäkterna att falla så löser inte kostnadsminskningar några långsiktiga problem.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -