Ryanair går som tåget

Flyg Lågprisflygbolaget Ryanair mer än dubblade vinsten under det första kvartalet och höjer nu prognosen för helårsresultatet.

Lågprisflygbolaget Ryanair redovisar ett resultat efter skatt på 197 miljoner euro för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret (78). Väntat var ett resultat efter skatt på 145 miljoner euro, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Nettoomsättningen
uppgick till 1,5 miljarder euro (1,3). Väntat var en nettoomsättning på 1,5 miljarder euro.

Ryanair höjer sin prognos för nettoresultatet under det brutna räkenskapsåret, som sträcker sig till och med mars 2015, till 620-650 miljoner euro. Det framgår av bolagets delårsrapport.

Tidigare guidning var ett nettoresultat på 580-620 miljoner euro för helåret.

Ökad passagerartrafik, högre kabinfaktorer och något lägre rörliga kostnader är vad som ligger bakom den höjda prognosen, enligt Ryanair.

"Den ökade vinstguidningen baseras på ett större antal passagerare, vilket reducerar enhetskostnaderna, så det är en kostnadsdriven höjning av prognoserna", sade bolagets finanschef Howard Millar i en intervju med Bloomberg News.

Flygbolaget ser nu att passagerartrafiken kommer att uppgå till 86 miljoner personer under helåret, en ökning med 5 procent. Enligt Ryanairs tidigare prognos väntades passagerartrafiken öka 4 procent under helåret.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -