Oriflame kan sänka utdelning

Oriflame Styrelsen i Oriflame kommer enligt ett förslag till stämman att få möjlighet att sänka den föreslagna utdelningen om 1 euro per aktie.

Det är sedan tidigare känt att Oriflame ska dela ut den föreslagna utdelningen kvartalsvis. Enligt det reviderade förslaget ska styrelsen nu även få mandat att besluta om tidpunkt och storlek för den utdelning som följer den första kvartalsutdelningen om 0:25 euro per aktie direkt efter stämman.

"Det ger en möjlighet att sänka utdelningen. Intentionen är fortfarande 1 euro per aktie. Möjligheten att sänka fanns tidigare genom att kalla till en extra stämma och fatta ett sådant beslut", säger Oriflames ir-chef Johanna Palm till Nyhetsbyrån Direkt.

Hon säger att förändringen även ger mer flexibilitet i den förestående processen att flytta bolagets hemvist till Schweiz.

Förslaget om en utdelning om 1:00 euro per aktie för 2013 innebar en sänkning från 1:75 euro per aktie för 2012. Förslaget om 1:00 euro per aktie var långt under marknadens förväntningar inför bokslutsrapporten enligt SME Direkt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -