Dags för kinesiska stimulanser

Konjunktur Kina har lagt fram ett paket med åtgärder, inklusive järnvägssatsningar och skattesänkningar, för att stötta ekonomin och skapa jobb.

Åtgärdspaketet ska stävja den nedgång i ekonomin som hotar premiärminister Li Keqiangs mål om en tillväxt på 7,5 procent i år, rapporterar Bloomberg News.

Regeringen kommer att sälja statsobligationer för 150 miljarder yuan (motsvarande 25 miljarder dollar) i år för att bidra till att järnvägar ska kunna byggas främst i de mindre utvecklade centrala och väste regioner, uppgav State Council på onsdagen efter ett möte med premiärministern.

Myndigheterna kommer också att sätta upp en utvecklingsfond på 200-300 miljarder yuan per år för att öka källorna till järnvägsfinansiering.

"Det är ett mini-stimulanspaket designat för att stabilisera tillväxten. Då tillväxttakten avtar mot den lägre delen av ett rimligt intervall försöker premiärminister Li att göra något för att få tillbaka tillväxten på rätt spår", sade Xu Gao, chefekonom på Everbright Securities, till Bloomberg News.

State Council uppgav också att landet kommer att utvidga en förmånlig skattepolitik för små företag och öka finansieringen för att bygga bostäder för låginkomsttagare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -