Semcon mer positivt

Kvartalsrapport  Teknikkonsulten Semcon har märkt av en förbättring av marknadsläget under andra kvartalet. Det säger vd Markus Granlund i delårsrapporten.

Semcon har märkt av en förbättring av marknadsläget under andra kvartalet, efter det första kvartalet då efterfrågan var förhållandevis svag. Det säger vd Markus Granlund i delårsrapporten.

"Kundernas utvecklingsbehov är fortsatt stort och efterfrågan förväntas successivt förbättras även om marknadsläget är svårbedömt", sammanfattas framtidsutsikterna.

Affärsområdet Informatic visar fortsatt en god försäljnings- och resultatutveckling.

Efterfrågan inom affärsområdet Design & Development har även under det andra kvartalet haft en svag efterfrågan från vissa industrikunder men affärsområdets bedömning är att efterfrågan successivt kommer att förbättras.

Affärsområdet Automotive R&D har påverkats av fördröjningar i några större projekt. Den globala fordonsindustrin visar fortsatt god efterfrågan medan den svenska fordonsindustrin har minskat sina inköp av produktutvecklingstjänster, enligt rapporten.

Semcon redovisar ett resultat efter skatt på 21 miljoner kronor för det andra kvartalet 2013 (21). Resultatet per aktie uppgick till 1:18 kronor (1:14).

Nettoomsättningen uppgick till 620 miljoner kronor (642). Rörelseresultatet blev 31 miljoner kronor (31) och rörelsemarginalen var 5 procent (4,8).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -