Se där, en lyckad notering

Börsnotering På fredagen noterades det lilla fastighetsutvecklingsföretaget ALM Equity på First North. Och hör och häpna, kursen steg i förhållande till noteringspriset.



ALM Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag med 15 anställda. Affärsidén är att förvärva, utveckla och sälja framför allt bostadsprojekt. Fokus är idag på bostäder för normalinkomsttagare och unga vuxna i Stockholm och Mälardalen. Aktien har tidigare handlats inofficiellt via HQ men efter HQ-kraschen har det saknats organiserad handel.

Bolaget har genom
styrelsen med investerarna Ian Wachtmeister och Björn Ulvaues blivit något av ett kändisbolag i skymundan. Vd och huvudägare är Joakim Alm ( i mitten på bilden).

I maj erbjöds nya ägare köpa ett paket med 200 stamaktier för 30 kronor styck plus 100 preferensaktier för 60 kronor styck. Ett paket kostade alltså 12 000 kronor.

Stamaktien noterades på fredagen på Stockholmsbörsens småbolagslista, First North, och aktien handlades strax efter lunch till 34,70 kronor, det vill säga drygt 15 procent högre än teckningspriset.

Preferensaktien såldes för 60 kronor i teckningserbjudandet och noterades på fredagen till 67 kronor. Denna aktie ger 2,50 kronor i utdelning två gånger per år vilket på nuvarande kurs ger en direktavkastning på 7,4 procent för helåret.

Placera.nu återpublicerade en analys av bolaget från tidningen Börsveckan den 25 maj. Budskapet var att detta ser ut som en intressant notering. Läs analysen här.
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -