Därför faller Klövern

Klövern Fastighetsbolaget Klövern föll till synes med omkring 10 procent på tisdagen, utan att någon ny information presenterades under dagen. Men vi har förklaringen.

Klövern, fastighetsmannen Rutger Arnhults bolag som bygger Ericssons nya huvudkontor i Kista, föll till synes utan orsak med uppåt 10 procent på tisdagen. Men aktiens fall är inte en nedgång, utan tekniskt sett tvärtom en uppgång.

Bakgrunden är att Klövern lagt ett bud på fastighetsbolaget Dagon som har ett fastighetsbestånd på 5,5 miljarder kronor i södra och mellersta Sverige. Budet består av 30 procent kontanter och 70 procent nyemitterade preferensaktier i Klövern. Budet uppgår till totalt strax under 1,5 miljarder kronor.

På tisdagen var det första dag för handel i Klöverns ordinarie aktie utan rätt till teckning av preferensaktien. Ett värde som motsvarar dessa teckningsrätter skiljdes alltså av från aktien på tisdagen, därav kursfallet.

"Tekniskt gör avskiljandet av teckningsrätten undefär 3,30 kronor per aktie", säger Klöverns finanschef Britt-Marie Einar till placera.nu.

När detta skrivs hade aktien tappat 2,80 kronor. I själva verket kan man därmed säga att Klöverns aktie stigit med 2 procent, omräknat och jämfört med det värde aktien hade på måndagen, vilket var 28,40 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -