"Vi ska inte dela kontor mer"

Intervju "Det här är en nystart. Det känns ganska trevligt", säger Sven Hagströmer om den bodelning som han nu gör med Mats Qviberg genom att dela Öresund i två bolag.

De båda parhästarna Mats Qviberg och Sven Hagströmer går nu skilda vägar efter de slitningar som uppstått efter HQ-kraschen. Tekniskt går det till så att Öresund bildar ett nytt bolag som knoppas av till aktieägarna.

Detta nya bolag, som ännu inte har något namn, ska bli "Svens bolag" och innehålla Avanza Bank, Carnegie och kreditbolaget Klarna. Sven Hagströmer kommer efter att affären är gjord inte ha något ägande kvar i Öresund som blir "Mats bolag" och kommer att innehålla noterade innehav.

"Öresund blir som en aktiefond, medan det nya bolaget blir mer entreprenörsinriktat", säger Sven Hagströmer.

"HQ-affären var en katalysator för den här delningen. Det senaste året har vår tid gått åt till processer kring HQ och vi har inte kunnat ägna oss åt Öresunds affärer. Alla processer kring HQ stannar nu i Öresund", säger Sven Hagströmer och fortsätter:

"Vår ursprungliga plan var att lägga ned Öresund. Men när vi såg skattekonsekvenserna blev vi avskräckta."

Uppdelningen innebär att Sven Hagströmer kommer att äga cirka 34 procent av kapitalet i det nya bolaget, medan Mats Qviberg kommer att äga strax under 30 procent i Öresund. Bodelningen är därmed fullbordad. De forna par hästarna kommer inte att dela kontor i fortsättningen.

"Det här är en nystart. Det känns ganska trevligt. Jag har alltid brunnit för att utveckla företag och det är vad det här nya bolaget ska göra."

"Alla aktieägare i Öresund får nu själva avgöra vad de vill - teckna sig i emissionen av det nya bolaget eller låta bli och stanna kvar i Öresund",  säger Sven Hagströmer.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -