På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Få aktieköp från insiders

Aktieaffärer Börsens insynspersoner ligger lågt. Under oktober gjorde endast 1 procent av dem aktieaffärer.

Det framgår av en analys från Scientia Fund Managament.

Rapporten visar att insynspersonernas aktivitetsindex för oktober uppgick till historiskt låga 3 på en skala från 0 till 200. Endast 1 procent av Stockholmsbörsens insynsregistrerade personer gjorde aktieaffärer. Det är hälften så många som under en normal oktobermånad.

Senast aktiviteten var lika låg inträffade också under en oktobermånad; oktober 2009. Därefter får man gå tillbaka till juli 2004 för att hitta en lika låg aktivitet.

"Vi befinner oss i en svårtolkad situation eftersom insiders blir mer pessimistiska för varje månad som går samtidigt som de blir mindre aktiva. Vår bedömning är att deras agerande efter kvartalsrapporterna kommer att ge tydliga signaler om de enskilda bolagens framtida kursutveckling", säger Erik Lidén, VD för Scientia.

Till månadens insideraktie utsågs fastighetsbolaget Klövern, där stora köp gjordes via bolag knutna till storägarna. Köpen var de fjärde respektive de sjätte största under året.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -