Gott om aktier som tilltalar siffersnillen

Porträttet Porträttserien av Placera Nu:s analytiker fortsätter här med chefredaktören Peter Benson. Inget undgår hans skarpa hjärna. Men var befinner han sig själv?

För chefredaktör Peter Bensons del fick det gärna vara torsdag hela veckan. Det är den dag då han entusiastiskt och med långa kliv kommer in redaktionen för att slutföra veckans nummer av Börsveckan. Vad han gör de andra dagarna är höljt i dunkel. Kanske sover han i väntan på att det åter ska bli torsdag? I varje fall på dagarna, eftersom han ibland brister ut i e-mail, inte sällan utskickade kl 02.23. Det är uppenbarligen på nätterna han sköter sitt andra åtagande: att vara chefredaktör för nättidningen Placera Nu.

I spåren av Peter följer inte bara e-mail, utan även ytterst komplicerade excel-blad. Peter älskar siffror, det är dem han lever för. Redaktionsarbetet i all ära, för honom finns det ingenting som går upp mot att sitta ensam med sin dator. I den ena änden häller han i allt siffermaterial han kan komma åt om ett bolag, i andra änden av det egenutvecklade programmet plockar han ut detaljerade analyser. Sen stoppas resultatet av dataanalyserna in i ytterligare en maskin: Peters hjärna. Där skakas alla ingredienser om ännu en gång, och ut genom Peters fingrar strömmar betyg, rekommendationer, åsikter och avslöjanden.

Frågan är var han är när det inte är torsdag? Ingen vet. Men han borde lämna elektroniska spår efter sig, eftersom han alltid tycks vara uppkopplad via dator eller telefon. För att få fatt på honom får man nog vända sig till Lisbeth Salander, datasnillet i Stieg Larssons bästsäljande deckare. Eller är han till och med smartare än hon?

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -