SEB
Välkommen till SEB:s årsstämma den 19 mars 2024 (Cision)

2024-02-19 17:15

Skandinaviska Enskilda Banken AB (”SEB”) håller årsstämma den 19 mars 2024, kl. 13.00 i Konserthuset vid Hötorget i Stockholm.

Före årsstämman serveras lättare förtäring och dryck. Ledamöter av den verkställande ledningen finns på plats för att svara på frågor från aktieägarna.

Styrelsen har beslutat att aktieägare ska kunna utöva sin rösträtt på årsstämman även genom poströstning, i enlighet med föreskrifterna i SEB:s bolagsordning. Det kommer också finnas möjlighet att följa stämman online på SEB:s webbplats sebgroup.com/sv, dock utan möjlighet att rösta eller ställa frågor. Det krävs inte någon särskild registrering för att följa stämman online.

På dagordningen för årsstämman finns bland annat styrelsens förslag till en ordinarie utdelning om 8,50 kronor och en extra utdelning om 3,00 kronor per A och C aktie för 2023. Valberedningen har informerats att alla nuvarande ledamöter står till förfogande för omval. Valberedningen föreslår omval av Marcus Wallenberg, Jacob Aarup-Andersen, Signhild Arnegård Hansen, Anne-Catherine Berner, John Flint, Winnie Fok, Svein Tore Holsether, Sven Nyman, Lars Ottersgård, Helena Saxon och Johan Torgeby.

Kallelsen till årsstämman och valberedningens och styrelsens fullständiga förslag till beslut hålls tillgängliga på sebgroup.com/sv och på SEB:s huvudkontor på Kungsträdgårdsgatan 8 i Stockholm. Kallelsen kommer att publiceras i Post- och Inrikes Tidningar den 20 februari 2024. En annons om kallelsen införs i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet den 20 februari 2024.


SEB A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -