Axonkids
Stort mediegenomslag för säkerhetskonferensen i Kina (Aktietorget)

2014-07-03 08:12
Medieintresset var stort under Axonkids säkerhetskonferens i Peking. 60 journalister fanns på plats och flera artiklar om konferensen har publicerats efteråt i den kinesiska dagspressen. Beijing TV var även på plats och gjorde ett inslag.

Vid årsskiftet antogs ny lagar i Kina som föreskriver att barn upp till fyra års ålder vid ska sitta i någon typ av bilbarnstol vid bilfärd. Med anledning av detta har Axonkids anordnat en säkerhetskonferens vid den svenska ambassaden i Peking. Konferensen ägde rum 26 till 27 maj och förutom en presentation av Axonkids produkter fick besökarna även se presentationer av Lotta Jacobsson från Volvo Cars samt Tommy Petterson vid Statens väg- och transportforskningsinstitut.

Temat för dagarna var säkerhet för barn i bil och vad som är viktigt att tänka på när bilbarnstolar skall börja användas mer utbrett i Kina. Pressvisningen av Axonkids produkter genomfördes gruppvis och i efterhand har bland annat en av de större dagstidningarna, New Beijing Daily, publicerat ett uppslag kring konferensen som även har uppmärksammats på internetsidorna xcar.com och autohome.com som har stor spridning inom Kina.

”Evenemanget var mycket lyckat då vi fick ett stort intresse och många bra frågor från besökarna. Marknaden i Kina utvecklas fort och det finns ett oerhört potential om man kan vara med från början. Vi tror att vi engagemang som detta samt att vi ställer ut på mässan i Shanghai ger oss goda förutsättningar för en stark tillväxt på den kinesiska marknaden” säger Axonkids vd Tony Qvist.


För ytterligare information om kontakta VD Tony Qvist, tel. 0706-91 93 86, eller marknadsansvarige Daniel Johansson, tel. 0704-56 67 33.


Kort om Axonkids AB
AxonKids utvecklar, tillverkar och säljer bilbarnstolar med inriktning mot den europeiska marknaden, men har även en viss försäljning i bland annat Kina. AxonKids bilbarnstolar är framtagna i linje med den skandinaviska filosofin att bakåtvänt är säkrast, vilket är en insikt som sprider sig i världen. Alla bilbarnstolar från AxonKids är godkända enligt den europeiska säkerhetsstandarden ECE r44 04.

  Se nyheten från Axonkids


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -