Sensys Gatso Group
Acceleration av tillväxten i orderingång, försäljning och resultat - Sensys Gatso Group (Penser Access)

2023-11-17 11:00

Starkt resultat på alla fronter
Sensys Gatso levererade en stark rapport på alla fronter. Orderingången växte med 174% drivet av USA, Mellanöstern och Holland. Omsättningen ökade med 65% drivet av en hög systemförsäljning där leveranser mot ett stort kontrakt i Mellanöstern återupptogs. EBITDA på 19,2 mkr förbättrades från Q3’22 (6,4mkr) och var oförändrat q/q, i det normalt säsongsmässigt svaga tredje kvartalet. Kassaflödet var negativt då bolaget har investerat i nya plattformar och utrustning samt byggt upp rörelsekapital för att hantera den kraftiga orderingången på senare tid. Härifrån bör kassaflödet förbättras i takt med att utleveranserna ökar och anpassningsinvesteringarna normaliseras.

Förberedelsefasen går mot sitt slut och goda förutsättningar för återkommande intäkter
Bolaget har varit inne i en tung investeringsfas, som nu går mot sitt slut. Den första prototypen har levererats till Trafikverket, och serieleveranser ligger nu några månader bort. Samtidigt ökar efterfrågan på TRaaS-tjänster i USA där federala program stödjer fartkontroller framför allt runt skolor. Även i vissa delstater som Florida börjar nu fartkontroll bli alltmer politiskt gångbart. På utvecklingsmarknader finns en stor öppenhet för TRaaS-modellen, samtidigt som tidigare utrustningsleveranser till Mellanöstern ökar potentialen för återkommande serviceintäkter.
 
Oförändrade prognoser och motiverat värde
Rapporten var i linje med vårt scenario för helåret 2023. Vi lämnar därmed våra prognoser och motiverat värde oförändrade. Givet den starka orderingången på senare tid ser potentialen för stark vinsttillväxt betydande ut, vilket talar för att bolaget kommer att kunna nå sin långsiktiga målsättning om 1 mdkr i försäljning och en EBITDA-marginal på minst 15% 2025. Resultatet har varit svagt under en period på grund av kostnader för anpassningar och investeringar i programvara och personal. 2023e, som därmed får ses som ett mellanår, är snart historia och aktien handlas enligt våra prognoser på attraktiva multiplar. Hållbarhetsaspekten enligt FN:s mål är betydande och indikatorer som 12M rullande EBITDA vänder nu upp efter en period av svaghet.
 
Läs den fullständiga analysen, publicerad 17-11-2023 kl. 08:33: https://docs.penser.se/research/5062-C/sensys_q3_23.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/ 


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -