Adventure Box Technology
Mrkt BUZZ: Ett smalare fokus (Carlsquare)

2020-07-02 16:32

Läs hela nyhetskommentaren här.

Under perioden augusti 2019 till maj 2020 har bolagets antal webbesökare vuxit med 57 procent i genomsnitt per månad. I maj 2020 överskreds också två miljoner månatliga webbesökare. Med detta har Adventure Box har påvisat förmågan att attrahera användare till sin spelplattform.
 
Nu står bolaget inför nästa utmaning – att i små steg börja konvertera användare till betalande användare. Strategin för detta är att fokusera marknadsföringsinsatserna på spelare med ett högt förväntat värde. I detta fall kan förväntat värde associeras med sådana som skapar spel på mogna marknader där spelare är vana vid att betala i freemium-modeller. Dessa innefattar bland annat Nordamerika, Europa och delar av Asien, så som Japan och Sydkorea.
 
För att skapa förutsättningar har bolaget valt att rikta marknadsföring mot spelare med ett högt förväntat värde. Dessa har också en högre genomsnittlig anskaffningskostnad. Givet en begränsad marknadsföringsbudget kommer därför antalet webbesökare liksom återvändande användare att falla tillbaka. Detta hände också i juni 2020 då antalet webbesökare var drygt 1,1 miljoner stycken, ned från drygt 2,1 miljoner stycken under maj 2020 - i linje med våra liksom bolagets förväntningar…

Kontakter

MARKUS AUGUSTSSON
Head of Equity Research
markus.augustsson@carlsquare.com
+46 (0)76 235 03 20
 
CAROLINE BERGLUND
Strategic Business Manager
caroline.berglund@carlsquare.com
+46 (0)73 382 10 82

Om Carlsquare

Carlsquare är ett väletablerat analyshus och en finansiell rådgivare med fokus på företagstransaktioner. Vi har totalt cirka 70 anställda med kontor i Stockholm, Berlin, Hamburg, München, Köpenhamn och London. Tillsammans har vi specialistkunskaper inom samtliga 11 GICS sektorer.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Adventure Box Technology - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -