Cavotec
Analys Cavotec Q1: Rekordstark orderingång (ABG Sundal Collier)

2018-05-14 17:38



• Airports & Industry över förväntan
• Godkänd marginal givet tuffa jämförelsetal
• Över förväntningarna och positiv guidance

Airports & Industry över förväntan
Cavotec redovisade ett starkt första kvartal i termer av försäljning. Nettoomsättningen kom in på 52,7 MEUR (53,2) motsvarande en organisk tillväxt Y/Y om 7,6% samt en kraftig valutamotvind om 8,6%, vilket var 11,3% över våra lågt ställda förväntningar om 47,3 MEUR. Differensen härleds en avsevärt starkare organisk tillväxt inom Airports & Industry drivet av en stark day to day business. Anmärkningsvärd var även den orderingång som redovisades i kvartalet om 67,9 MEUR (61,9) motsvarande en tillväxt Y/Y om 9,6% varav 15,8% organiskt. Orderingången var den högsta bolaget har redovisat de senaste 7 åren och drevs av de två kommunicerade ordrarna under Q1 om cirka 17 MEUR. Orderboken vid kvartalets utgång var solid om 100,7 MEUR (112,1) motsvarande en negativ tillväxt Y/Y om 10,1%. Dock en klart sekventiell förbättring om 18%.

Godkänd marginal givet tuffa jämförelsetal
EBIT uppgick till 2,2 MEUR (3,5) motsvarande en marginal om 4,2% (6,6). Marginalkontraktionen Y/Y om 235 bps var enligt management en funktion av en ofördelaktig produktmix, då föregående års nivåer var stärkta av större projektleveranser med hög marginal. Trots detta kom marginalen in 366 bps över vårt estimat om 0,9%. Differensen härleds en god operativ hävstång då SG&A i förhållande till försäljningen som uppgick till 48,6% mot vårt estimerade 53,9%. Dock var differensen marginell i absoluta tal. Sett per segment redovisade Aiports & Industry EBITDA om 5,3 MEUR (4,0) motsvarande en marginal om 14,6% (12,8), medan Ports & Maritimes marginal fortsätter att tyngas av lägre försäljningsvolymer uppgick till -3,7% (10,3). Cavotec fortsätter att frigöra rörelsekapital, som en funktion av de optimeringsåtgärder som har vidtagits. Det operativa kassaflödet uppgick således till 4,9 MEUR (0,2). Dock tyngdes FCF av CAPEX om -6,5 MEUR (-0


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Cavotec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -