Briox
Analys Briox Q1: Avtal gav resultat (ABG Sundal Collier)

2018-05-14 16:54



• Avtal gav resultat

• Fortsatt god kostnadskontroll
• Bidrag från ytterligare avtal att vänta

Avtal gav resultat
Försäljningen ökade med 57% y/y och nästan lika mycket jämfört med Q4 2017, vilket var något högre än vårt estimat. Även om tillväxten i absoluta tal fortsatt är relativt modest så är det glädjande att de avtal som presenterats nu även syns i resultaträkningen. Ledningen berättar att tillväxten i kvartalet var bred med bidrag från Zervant, BDO och ett generellt arbete med byråkunder. Vidare uppger ledningen att Briox från och med Q2 kommer att redovisa antal kunder och ARR (annual recurring revenue), vilket vi anser vara positivt av två anledningar. Dels är det en signal på att Briox bedömer att tillväxten i antalet kunder och ARR är så pass hög att de vill framhäva den. Nyckeltalen gör det även enklare att följa den underliggande utvecklingen i bolaget och därtill bör träffsäkerheten i våra prognoser öka.

Fortsatt god kostnadskontroll
EBITDA ex. aktiveringar blev -3,4 MSEK (-3,6), vilket var marginellt bättre än väntat. Avvikelsen förklaras främst av något lägre OPEX relativt estimat. Sammantaget visar rapporten att Briox tagit ett kliv åt rätt håll även om bolaget fortsatt ser ut att ha en bit kvar till nollresultat. Ledningen bedömer att de drygt 20 MSEK, som kan antas tillföra bolaget under Q2 genom teckningsoptioner, är tillräckligt för att ta bolaget till lönsamhet. Det talar för att ledningen räknar med fortsatt god tillväxt till begränsad kostnadsexpansion.

Bidrag från ytterligare avtal att vänta
Under slutet av Q1 tecknade Briox avtal med Webbhuset om att deras 500 betalande kunder ska flytta till Briox i april. Därtill ingick Briox efter kvartalets utgång ett partnerskap med den finska entreprenörsbanken Holvi. Avtalet innebär att bolagens system gradvis kommer att integreras och att kunder rekommenderas respektive lösning. För att möta det allt större intresset för Briox lösningar kommer två anställda att adderas i Helsingfors under våren. Vi juster


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Briox - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -