Bambuser
Analys Bambuser H2: Försäljningsbesvikelse, VD avgår (ABG Sundal Collier)

2018-03-09 08:56


• Försäljningsbesvikelse, VD avgår
• USA-satsning skrotas
• Nedreviderade omsättningsantaganden

Försäljningsbesvikelse, VD avgår
Bambuser rapporterade en nettoomsättning om 2,5 MSEK (2,4) vilket innebär att intäkterna bara ökat med 0,1 MSEK y/y och ner från 3,5 MSEK januari-juni. Vår prognos uppgick till 4,5 MSEK där vi räknat med att avtalen bolaget slöt under hösten skulle bidra i högre utsträckning. Då alla avtal innehåller ett rörligt tillägg baserat på användning tyder det på att det varit ett relativ lågt utnyttjande. Bambuser för diskussioner med cirka 200 nya potentiella kunder men tyvärr har försäljningscyklerna varit längre än vad bolaget räknade med. Som en konsekvens av att försäljningen inte tagit fart har VD Hans Eriksson valt att avgå för att få in nytt ledarskap med nya idéer. Hans tillfälliga efterträdare blir Maryam Ghahremani, tidigare country manager på podcastbolaget Acast.

USA-satsning skrotas
Rörelseresultatet uppgick till -12,5 MSEK (-0,5), vårt estimat var -8,1 MSEK. Avvikelsen förklaras dels av den lägre försäljningen, en lägre bruttomarginal samt något högre personalkostnader än väntat. Vidare har även ledningen beslutat att skala ner satsningen mot den amerikanska marknaden som kommer få till följd att de tre säljare som anställts där lämnar bolaget. Det ledde också till en nedskrivning om -10,9 MSEK för uppskjutna skattefordringar. Framgent kommer försäljningen ske genom 1-2 säljare med rörlig ersättning och fokus skifta mer mot Europa. Maryam har främst meriter inom marknadsföring, försäljning och paketering av produkter, vilket kommer bli fokusområden när hon börjar på Bambuser den 12 mars. I dagsläget finns ingen angiven tidsplan för när en permanent VD kan vara på plats.

Nedreviderade omsättningsantaganden
Till följd av nedskärningen i USA och bolagets problem att omsätta försäljningsdiskussioner till avtal sänker vi våra förväntningar på framtida intäkter rejält. För 2018 blir nedjusteringen 49 procent, dock räknar vi även med att bolaget
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Bambuser - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -