SJR
SJR - Vill expandera (ABG Sundal Collier)

2017-12-01 14:35


• Stark tillväxt och marginal

• Omorganisationer - vill expandera
• Positiva revideringar

Stark tillväxt och marginal
SJR rapporterade för det tredje kvartalet en omsättning och rörelsemarginal över vår prognos. Omsättningen uppgick till 90,1 MSEK (79,7) vilket innebär en tillväxt om 13% y/y. Även rörelseresultatet om 9,9 MSEK (8,6) var starkt, motsvarande en rörelsemarginal om hela 11%. Vi förväntade oss en omsättning om 85 MSEK samt en rörelsemarginal om 10%. Bolagets personalkostnader sett till andel av omsättning var betydligt lägre än vår förväntan. Detta förhållande var i kvartalet -68,3%, medan vår tro var -71,5%. Genom denna differens förklaras en stor del av rörelsemarginal-avvikelsen mot våra estimat. SJR har under 2017 uppvisat en betydligt bättre skalbarhet i posten personalkostnader än tidigare år, något som vi tror kan vara svårt att uppräthålla över längre tid. Föregående år uppgick personalkostnader till -71,1% av omsättning, medan vi estimerar den till -68,7% för 2017. Samtidigt gäller det omvända för övriga externa kostnader. Föregående år har denna kostnadspost i förhållande till omsättning uppgått till -18% och i år räknar vi med -20,3%. I år har bolaget arbetat med ett större IT-projekt samt förbereder en omorganisation som sker med start vid årsskiftet, dessa aktiviteter har troligen bidragit med extra övriga kostnader.

Omorganisationer - vill expandera
VD upprepar tidigare kommunikation i rapporten att bolagets verksamheter SJR och SW kommer arbeta under ett varumärke från och med årsskiftet. Syftet sägs vara för att bli än mer specialiserade. I rapporten meddelas också att nya verksamhetsområden kommer läggas till under andra halvåret 2018 samt att man planerar att öppna kontor på en ny plats i region Mellansverige. Redan tidigare har SJR meddelat att man intensifierar satsningen på IT genom att nyanställa en VD för det nya bolaget SJR IT. 

Positiva revideringar
Vi tror att bolagets positiva trend med minskade personalkostnader som andel av f


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Ogunsen B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -