HANDEL MED VÄRDEPAPPER INNEBÄR ALLTID EN RISK. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
Detta är en annons från VA Automotive

Notering av VA Automotive på Nasdaq OMX First North

VA Automotive i Hässleholm Ab (publ) (”VA Automotive” eller ”Bolaget”) bedriver verksamhet inom fyra affärsområden; verktygsteknik, automation, komponenter/systemlösningar och utvecklingsbolag. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.

De olika områdena utgör tillsammans en unik kompetenskedja som efterfrågas av bolagets kunder men som för tillfället inte tillhandahålls av konkurrenterna. På så vis finns det goda förutsättningar för framtida expansion och tillväxt.

Exempel på produkter som bolaget tillverkar är ryggstödsramar, integrerade bilbarnstolar, airbaghus, pedalsystem, pressformade komponenter, chassikomponenter med mera. Vidare tillverkar bolaget medelstora till stora verktyg samt verktygsutrustning för serieproduktion av högkvalitativa komponenter.

Första halvåret 2014 omsatte Bolaget 178 MSEK med ett resultat om 4,8 MSEK. Notering på First North sker till ett marknadsvärde om 69 MSEK före emissionen.

Några av bolagets kunder är Volvo, Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea.

Utvald finansiell information, första halvåret 2014, Tkr
2014 jan - jun
Omsättning 176 135
Tillväxt %
Rörelsens kostnader
Rörelseresultat
10 %
- 166 145
9 991
Finansiella kostnader
Resultat före skatt
- 3 739
6 252
Skatt
Periodens resultat
- 1 410
4 842

För att fortsätta att ha en hög expansionstakt för att stärka Bolagets soliditet genomförs nu en nyemission som vid full teckning tillför Bolaget ca 22,5 mkr. I samband med detta noteras VA Automotive på First North. Första handelsdag är beräknad till omkring 3 december 2014.

Vid stort intresse kan emissionen utökas till att omfatta ytterligare 7,5 mkr.

I samband med VA Automotives notering på First North har du som kund hos Avanza Bank möjlighet att köpa aktier i bolaget.

Korta fakta
Pris per aktie: Pris per aktie: 6,50 kronor
Minsta investering: 1 000 aktier (6 500 kronor)
Courtage: 0 SEK
Sista anmälningsdag: 21 november 2014, klockan 17:00
Information om tilldelning: Omkring den 25 november 2014 genom upprättande av nota på din depå
Likviddag: 3 bankdagar efter besked om tilldelning
Beräknad första handelsdag: 3 december 2014
www.va-automotive.com
PDF Prospekt
PDF Informationsbroschyr
Anmäl intresse här!

Villkor i korthet:

VA Automotives styrelse beslutade den 29 oktober 2014, med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma i VA Automotive den 5 september 2014, att genomföra en nyemission av aktier.

Erbjudandet omfattar högst 3 461 536 aktier och teckningskursen uppgår till 6,50 kronor per aktie, vilket medför att VA Automotive vid full teckning tillförs totalt cirka 22 500 000 kronor före emissionskostnader.

Med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma beslutade styrelsen i VA Automotive den 29 oktober 2014 även om en övertilldelningsoption. Övertilldelningsoptionen kan komma att utnyttjas, helt eller delvis, för det fall överteckningsgraden i Nyemissionen och således intresset för att delta i Nyemissionen enligt styrelsens bedömning motiverar detta. Vid utnyttjande av övertilldelningsoptionen och vid full teckning kommer VA Automotive att tillföras ytterligare cirka 7 500 000 kronor före emissionskostnader.

Du som kund hos Avanza Bank erbjuds härmed att anmäla intresse att förvärva aktier enligt villkoren ovan. Observera att vid överteckning kan din tilldelning komma att ske med ett lägre antal än du önskat förvärva eller helt utebli. Det spelar ingen roll när under anmälningsperioden du anmäler dig.

Mer detaljerad information om detta erbjudande går att hitta på bolagets hemsida samt i Prospektet.

Ordförande har ordet

VA Automotive skapades genom uppköp och renodling av svenska industriföretag inriktade på tillverkning åt fordonsindustrin. VA Automotive kan leverera hela – ”one stop shop” – eller delar i produktionskedjan. De kommande åren kommer att leda till volymökningar för de företag som kan bibehålla och leverera konkurrenskraftig produktion.

Sveriges industriföretag med fokusering på fordonsindustrin har åderlåtits de senaste åren. Finansiella villkor samt konkurrensen från lågkostnadsländer har bidragit till att enbart de bästa är kvar. Ur denna sållning har VA Automotive möjlighet att resa sig som vinnare. Internationellt har branschen börjat återta delar av de forna årens storlek. Om vi gör analogin och jämför med USA så kan vi konstatera att dagens tillverkningskapacitet i USA har nått max.

Ett exempel på detta är Volkswagen som gör en investering om 7 miljarder USD i en ny produktionsanläggning i USA. Det finns flera exempel på företag som positionerat sig för kommande års utveckling.

En viktig drivkraft som borgar för VA Automotives framgång är de nya modellprogrammen inom bilindustrin. Antalet bilmodeller ökar och tiden för framtagning minskar. Detta innebär att marknaden för de produkter och tjänster VA Automotive levererar exploderar. Tidigare var tiden mellan start och volymtopp i fordonsindustrin cirka 5 år, i dag har denna tid bantats ned till 2 år.

Likaså har antalet modeller bidragit till en dramatisk ökning i behovet av verktyg. VA Automotives kunder har aviserat massiva behov av verktyg och komponenter under de kommande åren. När vi analyserar fordonsmarknaden i Europa kan vi konstatera att det fortfarande finns ett underskott i tillverkningen i förhållande till efterfrågan 2008. Uppskattningsvis ligger det latenta behovet cirka 20 procent över dagens tillverkning. Vi kan konstatera en förändring i tiden som gynnar VA Automotive. Vi har jobbat genom ledtider och produktion.

Jag anser att VA Automotive har mycket goda förutsättningar att vara en framtida vinnare i förhållande till branschen!

Välkommen som aktieägare i VA Automotive!

Lars Thunberg
Styrelseordförande