TELIA
TV4-FÖRHANDLINGAR KÖRT FAST, SCHIBSTED HOPPAT AV –AFV(OMS) (Direkt)

2024-05-02 06:59

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Enligt Affärsvärldens källor har förhandlingarna om Telia-ägda TV4 kört fast och Schibsted har dragit sig ur, innebärande att Bonnier och Egmont kvarstår som intressenter.

Processen förklaras stå stilla på grund av svårigheter för parterna att komma överens om ett pris. En bättre konjunktur skulle dock kunna underlätta förhandlingarna, eftersom TV4 skulle kunna se mer attraktivt ut intäktsmässigt och betalningsmöjligheter skulle kunna stärkas, enligt Affärsvärlden.

Beroende på hur lång tid det tar innan konjunkturförbättringen anländer kan även Schibsted ha hunnit kliva tillbaka in i förhandlingarna också.

Schibsted beskrivs ha dragit sig ur på grund av förlusterna i Viaplay samt att bolaget är upptaget med att implementera en ny bolagsstruktur. Affärsvärlden poängterar dock att det kan vara så att Schibsted tillfälligt ligger lågt, snarare än att bolaget har dragit sig ur helt.

Telia köpte TV4 för 10 miljarder kronor och enligt Affärsvärldens källor i en tidigare artikel i vintras var hälften av den summan ett riktmärke i förhandlingarna. Analytiker hade dock spekulerat om ett värde på närmare 3–4 miljarder kronor, vilket enligt Affärsvärldens källor nu bedöms vara mer rimligt från köparnas sida.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Telia Company - I dag

{point.key}

Schibsted B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -