FED
BOSTIC SER FORTS EN SÄNKNING I ÅR OSÄKER OM TAJMING - RTRS (Direkt)

2024-05-10 12:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Federal Reserve är troligen fortfarande kvar på spåret mot att sänka räntan i år, men tajmingen och omfattningen i policylättnaderna är osäkra och även om inflationen väntas fortsätta sjunka så går det långsamt.

Det sade Fed-chefen i Atlanta, Raphael Bostic, i en intervju med Reuters.

Han sade att företagskontakter i Atlantaregionen indikerar att ökningstakten i löner och jobbtillväxt sannolikt kommer att dämpas, och de flesta företagen upplever att deras kapacitet att höja priser sjunker.

"Det finns förväntningar hos de flesta av de arbetsgivare jag talar med och att de är på väg tillbaka till löneökningstakten före pandemin", sade Bostic.

Han tillade att med undantag för teknologiföretagen så är i stort sett alla företag nära den gränsen för prissättningsförmågan.

Enligt Bostic bör det lägga grunden för fortsatta framsteg med inflationen, och för Fed att vid någon punkt sänka räntan.

Han påpekade dock att framstegen kan ta lite tid; även om jobbtillväxten i april var svagare än väntat så var ökningen, 175.000 jobb, ändå en stark notering som bör dämpas ytterligare för att Bostic ska känna sig bekväm med att inflationen ska röra sig mot målet.

"Jag tror inte att vi kommer att veta det förrän om ytterligare några månader", sade han.

"Jag är hoppfull om att vi ska få se detta bromsa in eftersom mina utsikter säger att du måste se en viss inbromsning för att få inflationen tillbaka till 2 procent… vi ser ännu en robust jobbtillväxt", fortsatte Bostic.

Han upprepade att han bara räknar med en räntesänkning från Fed i år, och han fokuserar nu mindre på hur mycket räntan ska sänkas i år och mer på tidpunkten för denna sänkning.

"Vi måste helt enkelt vara tålmodiga och vänta tills inflationen ger oss signaler om att den mer robust är på väg mot 2 procent", sade Raphael Bostic.


Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -