Pareto Nordic Corporate Bond C
Pareto Nordic Corporate Bond ökade 0,6 procent i april - deltog i emissioner från SFL och Shelf Drilling (Finwire)

2024-05-08 10:50

Fonden Pareto Nordic Corporate Bond C steg 0,6 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,3 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltarteamet bestående av Øyvind Hamre, Stefan Ericson och Thomas Larsen.

Inledningsvis skriver förvaltarna att april blev ytterligare en stark månad för de nordiska kreditmarknaderna, där fondens avkastning slutade över fondens kupongintäkter.

"Den primära aktiviteten på den nordiska high yield-marknaden var hög i april, även om den var lägre än den rekordhöga aktiviteten som sågs i mars, sett till både emissionsvolym och antal transaktioner", skriver förvaltaren och tillägger att 7 av de 16 emissionerna som prissattes i april var nya på obligationsmarknaden.

Fonden deltog i två nordiska high yield-emissioner från SFL och Shelf Drilling North Sea Holdings. Därutöver deltog fonden i en europeisk high yield-emission från Advanzia.

"Det är värt att notera att de tre största emissionerna stod för 53 procent av den totala emissionsvolymen motsvarande 20,5 miljoner kronor förra månaden", avslutar förvaltarna.

De största emittenterna i fondens portfölj vid månadsskiftet var Stena, SFL Corp och Ocean Yield med exponeringar om 2,7, 2,5 respektive 1,7 procent.

Gällande sektorexponeringen var energi, finans och frakt de största sektorerna med exponeringar om 20, 19 respektive 12 procent.

Fondens ränteduration uppgick till 1,0 procent och kreditdurationen uppgick till 2,0 procent.

Pareto Nordic Corporate Bond C, % april, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,6
Fond i år, förändring i procent 3,3

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Pareto Nordic Corporat... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -