Orexo
OREXO: SPÅR LANSERING OX124 I SLUTET AV 2024 ELLER BÖRJAN 2025 (Direkt)

2024-05-08 08:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Specialistläkemedelsbolaget Orexo bedömer att OX124, en läkemedelskandidat mot opioidöverdos, kommer att kunna lanseras i slutet av 2024 eller i början av 2025.

Det framgår av delårsrapporten.

"Vi är väl positionerade för en lansering i slutet av 2024 eller i början av 2025, beroende på FDA:s granskningsplan och godkännande av produkten", skriver Nikolaj Sørensen i vd-ordet av rapporten.

Baserat på inkommande frågor och kommentarer behöver Orexo göra vissa förändringar relaterat till produkten och bruksanvisningen, vilka kommer att behöva dokumenteras och testas.

"Ändringarna innebär att godkännandet av OX124 sannolikt kommer efter Pdufa-datumet i juli", skriver Nikolaj Sørensen vidare.

Pdufa-datum är tidpunkten då den amerikanska läkemedelsmyndigheten senast väntas komma med ett besked i sin godkännandeprocess.

"De viktigaste värdedrivande faktorerna för Orexo framöver är att FDA godkänner OX124 och att vi gör framsteg i partnerdiskussionerna för våra Amorphox-projekt, såsom till exempel OX640", skriver Nikolaj Sørensen och tillägger "vi fortsätter förvänta oss ett godkännande av OX124 under andra halvåret 2024 och är optimistiska om att vi både kommer att utveckla befintliga partnerskap och inleda nya samarbeten med Amorphox under året".

På marknaden för Orexos läkemedel Zubsolv, mot opioidberoende, minskade förskrivningarna av läkemedlet med 4 procent från föregående år i det första kvartalet och en minskning med 2 procent jämfört med fjärde kvartalet 2023.

Försäljningen av Zubsolv till apoteken visade en ökning mot förra året framför allt förklarat av en prishöjning på Zubsolv om 4 procent i början av året.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Orexo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -