STORYTEL
SER TYDLIGA FRAMSTEG ICKE-NORDISKA TILLVÄXTMARKNADER (Direkt)

2024-05-07 08:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I Norden noterade Storytel under årets första kvartal en intäktstillväxt på 13 procent, vilket enligt bolagets avgående vd Johannes Larcher drevs av prisökningar i slutet av det första kvartalet 2023 samt av en 6-procentig ökning av det genomsnittliga antalet betalande abonnenter.

"Framöver kommer intäktstillväxten i Norden att drivas mer av intag av nya abonnenter, och vi inser att marknaden kommer att förbli utmanande då konkurrensen i vår hemmaregion fortsätter att vara intensiv", kommenterar Storytel-vd:n.

Vad gäller intäkterna utanför Norden ökade även de med 13 procent i kvartalet, främst drivet av en 18-procentig ökning av abonnentbasen.

"Framsteg var särskilt tydliga i våra fyra icke-nordiska tillväxtmarknader – Nederländerna, Polen, Bulgarien och Turkiet – med en ökning av det genomsnittliga antalet betalande abonnenter på över 25 procent", skriver Johannes Larcher.

Han skriver också att bolaget räknar med en "stadig tillväxt" för icke-nordisk streaming under resten av året, drivet av en kombination av ihållande, stark kundanskaffning och ökad genomsnittlig intäkt per användare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Storytel B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -