Microsoft
Spanska startupbolag anmäler Microsoft till konkurrensmyndigheten (Finwire)

2024-05-07 14:19

Microsoft har anmälts till den spanska konkurrensmyndigheten av Spanish Startup Association, skriver Reuters.

Föreningen, som representerar över 700 start-ups i Spanien, anser att Microsoft har missbrukat sin dominerande ställning inom operativsystem och traditionell produktivitetsmjukvara för att främja användningen av sin molntjänst Azure.

De hävdar även att Microsoft har satt upp barriärer som begränsar startup-bolagens förmåga att konkurrera på ett rättvist och konkurrenskraftigt sätt.

”Microsoft har inte bara utnyttjat sin dominerande ställning på marknaderna för operativsystem (Windows) och traditionell produktivitetsprogramvara (Microsoft Office, Windows Server, SQL Server) för att tvinga fram användningen av sitt Azure-moln, utan de har också infört artificiella hinder som begränsar nystartade företags förmåga att konkurrera rättvist och konkurrenskraftigt”, står det i dokumentet som Reuters tagit del av.

Tidigare i höstas anmälde Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE), som har Amazon som medlem, Microsoft till EU-konkurrensmyndigheten. Flera andra aktörer har också klagat på Microsofts molntjänster.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Microsoft - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -