Fluicell
Fluicell på gång få patent beviljat i USA gällande Nexocyte (Finwire)

2024-05-07 09:35

Life sciences-bolaget Fluicell har erhållit ett så kallat Notice of Allowance från det amerikanska patentverket gällande ett patent som skyddar den grundläggande tekniken bakom vävnadsplattformen Nexocyte och bioprintingtekniken Biopixlar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Notice of Allowance innebär att patentverket har för avsikt att godkänna patentansökan efter att några administrativa åtgärder från båda parters sida har genomförts. När patentet är beviljat gäller det fram till 2038.

Patentet ger skydd för Fluicells teknik att på ett kontrollerat sätt utplacera celler på ytor genom att använda återcirkulerande vätskeflöden, en grundläggande del av bolagets plattform Nexocyte och bioprintingteknik Biopixlar.

"Nexocyte är nyckeln i Fluicells tillväxtstrategi och detta Notice of Allowance är ett mycket viktigt framsteg som ger oss betydande nya möjligheter till vidare kommersiell expansion av plattformen. Att patentet gäller USA är särskilt glädjande. Den amerikanska marknaden är den mest betydelsefulla för Fluicells båda affärsområden regenerativ medicin och humana screeningmodeller och det utökade skydd för Fluicells innovationer som detta innebär är av stort värde", kommenterar vd Carolina Trkulja.

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Fluicell - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -