KNOWIT
MARGINALER BÖR FÖRBÄTTRAS FRAMÖVER - NORDEA (Direkt)

2024-05-06 10:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) It-konsulten Knowits marginal har antagligen redan passerat sin botten.

Det menar Nordea enligt en analys där banken uppgraderar Knowit till köp (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

"Vi bedömer att marginalerna sannolikt kommer att förbättras härifrån och framåt, efter att beläggningsgraden och marginalerna varit stabila under tre kvartal, och ytterligare omkring 70 anställda med sämre projektutsikter har sagts upp, vilket sannolikt kommer att förbättra beläggningsgraden från i mitten av andra kvartalet", skriver Nordea.

Banken hänvisar också till att sektorkollegor som B3 och CAG rapporterat mer positiva utsikter i slutet av det första kvartalet. Det har bidragit till att Nordea nu är mer optimistisk till Knowits marginalutsikter för 2025, där banken räknar med en 8,5-procentig justerad ebita-marginal, vilket enligt Nordea fortfarande är "konservativt" jämfört med Knowits historiska ebita-marginal på omkring 10 procent.

"Vi hävdar att de lättare jämförelsetalen i andra och tredje kvartalet sannolikt kommer utgöra triggers för att hjälpa till att ge stöd år aktievärderingen", skriver banken.

På längre sikt tror Nordea att Knowit är väl positionerat som en potentiell uppköpskandidat för riskkapitalbolag såväl som för globala sektorkollegor, enligt analysen.

Nordea har en riktkurs för Knowit på 198 kronor.

Vidare har Handelsbanken Capital Markets höjt sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för Knowit till behåll från sälj.

Under måndagen handlades Knowitaktien exklusive halvårsutdelningen om 2:60 kronor och vid 10.40-tiden hade Knowit stigit 6 procent till 165:40 kronor.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Knowit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -