IRLAB Therapeutics
Irlab Therapeutics får grönt ljus för fas 1-studie (Finwire)

2024-05-06 07:04

Forskningsbolaget Irlab Therapeutics har fått godkännande från Läkemedelsverket att genomföra en fas 1-studie med läkemedelskandidaten IRL757. Det framgår av ett pressmeddelande.

IRL757 utvecklas till en behandling för att motverka apati, ett tillstånd som försämrar livskvaliteten för personer med Parkinsons sjukdom, Alzheimers sjukdom och andra CNS-sjukdomar.

Fas 1-studien, som väntas inledas inom kort, är fullt finansierad av The Michael J. Fox Foundation for Parkinsons Research och väntas vara genomförd i sin helhet före utgången av 2024. Top lines-resultat väntas under första kvartalet 2025.

"Det omfattande forskningsstöd som vi beviljats från The Michael J. Fox Foundation for Parkinsons Research visar att världsledande externa bedömare delar vår tilltro till potentialen hos IRL757 att motverka apati, som idag saknar behandling och drabbar miljontals patienter med neurodegenerativa sjukdomar och deras närstående", säger Joakim Tedroff, Chief Medical Officer, Irlab.

IRL757 har visat positiv effekt i flera prekliniska modeller kognitiv funktion, inklusive förbättrad motivation. Effekten antas vara associerad med läkemedelskandidatens unika förmåga att motverka störningar i den nervsignalering som sker mellan hjärnbarken och djupare liggande hjärndelar och som tros vara orsaken till uppkomsten av apati vid en rad neurologiska sjukdomar.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

IRLAB Therapeutics A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -