ANOTO
NEDSKRIVNINGAR PÅVERKAR 2023 ÅRS RESULTAT -154 MLN KR (Direkt)

2024-05-02 06:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Anoto Group korrigerar för förändringar i resultatet som redovisats i bokslutskommunikén som publicerades den 29 februari 2024.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har gjort nedskrivningar som fått en negativ inverkan på koncernens resultat med en total effekt på 154 miljoner kronor. Koncernens resultat för 2023 uppgår till -84,2 miljoner kronor, jämfört med 70,1 miljoner kronor som redovisades i bokslutskommunikén.

Vinst per aktie uppgick 2023 till -0:25 kronor jämfört med tidigare redovisade 0:29 kronor.

Siffrorna har uppdaterats i årsredovisningen för 2023.

"Korrigeringarna av koncernens resultat är föranledda av uppdateringar gjorda i samband med koncernens nedskrivningsprövning och finansiella prognoser, och avser nedskrivningar av goodwill, aktiverade kostnader och investeringar i Knowledge AI, ett tidigare dotterbolag och för närvarande ett intressebolag till Anoto", heter det.

Koncernen redovisar även en mindre förändring i moderbolagets resultat. Korrigeringarna i moderbolagets resultat är relaterade till nedskrivning av andelar och lånefordringar i dotterbolag. Som ett resultat av uppdaterad nedskrivningsprövning i dotterbolag har moderbolaget skrivit ned 6,2 miljoner kronor på värdet av moderbolagets andel i Anoto Korea och 2,1 miljoner i Anoto AB. Därutöver har moderbolaget skrivit ned totalt 64,1 MSEK i lånefordringar.

Dessa korrigeringar har även uppdaterats i årsredovisningen för 2023, utan inverkan på koncernens konsoliderade resultat, heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Anoto Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -