GRÄNGES
ÄR TILLBAKA PÅ TILLVÄXTSPÅRET – DANSKE BANK (Direkt)

2024-04-30 11:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Med förbättrade marknader och normaliserade lagernivåer ser Gränges ut att vara tillbaka på tillväxtspåret efter närmare två år med fallande volymer.

Det skriver Danske Bank i en analys där banken uppgraderar Gränges till köp (behåll) och drar upp riktkursen till 160 kronor (120), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

"Trots att aktien handlas till 'all-time-high'-nivåer, tror vi att de förbättrade resultatutsikterna och marknadstillväxten mer än kompenserar för detta", skriver banken.

Gränges har hanterat de tuffa ekonomiska förhållandena det senaste året mycket bättre än Danske Bank hade befarat, vilket också var fallet under det första kvartalet då bolaget lyckades visa volymtillväxt för första gången på närmare två år.

Ännu viktigare var Grängesledningens uttalande om att normaliserade lagernivåer ger stöd till förväntningar om en "medelhög till hög ensiffrig" procentuell volymtillväxt under andra kvartalet, menar banken.

"Med omkring 10-12 procent tillgänglig kapacitet och förbättrade makroekonomiska förhållanden tror vi att förutsättningar är bra för att Gränges ökar resultatet mer avsevärt under de kommande två åren", skriver Danske Bank.

Banken har höjt sina estimat för Gränges justerade vinst per aktie med 3,9 procent för 2024 och med 4,6 procent för 2025.

Vid 11.10-tiden hade Gränges stigit 0,6 procent till 130:60 kronor.

Graf: Gränges kursutveckling hittills i år

Källa: Infront

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Gränges - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -