Fleming Properties
Fleming Properties föreslår en företrädesemission på 292 miljoner kronor (Finwire)

2024-04-26 07:29

Fastighetsbolaget Fleming Properties avser att genomföra en företrädesemission på cirka 292 miljoner kronor, en emission som är garanterad till 79 procent. Utspädningen blir enorm.

Syftet med kapitaltillskottet är att öka sannolikheten att säkra en attraktiv skuldfinansiering på fastigheterna samt hantera refinansieringsrisken av bolagets enda banklån, heter det i ett pressmeddelande.

Bolagets befintliga kreditgivare, Deutsche Pfandbriefbank, har erhållit ett kreditgodkännande avseende en 2,5 årig förlängning av 52 miljoner euro av bolagets existerande bankskuld. Förlängningen av bankskulden är villkorad av att kreditgivaren och fastighetsbolaget ingår slutgiltigt finansieringsavtal. Om Fleming Properties inte erhåller ny skuldfinansiering, eller om företagets styrelse bedömer att ny skuldfinansiering inte kan uppnås på tillfredsställande villkor, kommer företrädesemissionen att avbrytas

Teckningskursen per aktie är 4,90 kronor och aktieägare i bolaget erhåller en teckningsrätt för varje innehavd aktie. En teckningsrätt ger rätt att teckna tio nya aktier. Utspädningen blir upp till 91 procent för aktieägare som inte deltar i nyemissionen.

Enligt preliminär tidsplan kommer sista dag inklusive teckningsrätt vara den 3 juni. Teckningsperioden blir 10-24 juni.

Fleming Properties har erhållit teckningsförbindelser från befintliga aktieägare och medlemmar i styrelsen som sammantaget uppgår till cirka 140 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 48 procent av hela emissionen. Bolaget har även erhållit garantiåtaganden från befintliga aktieägare som sammanlagt uppgår till cirka 90 miljoner, motsvarande cirka 31 procent av företrädesemissionen. Därmed täcks företrädesemissionen till cirka 230 miljoner kronor genom tecknings- och garantiåtaganden. Det motsvarar 79 procent av hela emissionen.

Kapitalet kommer att användas enligt följande. Fleming Properties avser att minska skuldsättning och finansiella kostnader och därigenom uppnå en lägre belåningsgrad. Det motsvarar 80 procent av likvideten om emissionen blir fulltecknad. Resterande del går till bolagets likviditetsbuffert.

Företrädesemissionen kommer att behöva klubbas vid en extra stämma den 27 maj.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Fleming Properties - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -