ELECTROLUX
VD SER SEKVENTIELLT AVTAGANDE KAMPANJER NORDAMERIKA (Direkt)

2024-04-26 08:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) 2024 har inletts på ett liknande sätt som avslutningen på 2023. Den kumulativa effekten av hög inflation, höga räntor och geopolitiska spänningar fortsatte att tynga konsumentsentimentet som förblev svagt på Electrolux viktigaste marknader.

Det skriver bolagets vd Jonas Samuelson i kvartalsrapporten.

Låg aktivitet inom bostadsbyggande och ombyggnation innebar under kvartalet även fortsatt svagare marknadsefterfrågan i kategorin inbyggnadsprodukter i Europa, konstaterar Electrolux-vd:n.

För Nordamerika fortsatte prispressen under första kvartalet vilket resulterade i ett negativt pris jämfört med motsvarande kvartal året före.

"Vi förväntar oss att pris kommer att vara negativt för koncernen som helhet också under det andra kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år. Dock förväntar vi oss att kampanjintensiteten i Nordamerika kommer att avta sekventiellt under året", kommenterar Jonas Samuelson.

Den organiska försäljningen minskade i kvartalet med 3,7 procent, drivet av negativt pris och lägre volymer, vilket dock delvis uppvägdes av en positiv mix enligt Electrolux-vd:n.

"Vår förmåga att fortsätta att generera en positiv mix i det här utmanande marknadsläget visar att vårt fokus på att stärka vår position i mellan- och premiumkategorierna fortsätter att vara effektivt", skriver Jonas Samuelson.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Electrolux B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -