Blinken: USA och Kina ska hålla sina första samtal gällande AI inom några veckor (Finwire)

2024-04-26 13:19

USA och Kina ska hålla sina första samtal av stor betydelse angående AI inom de kommande veckorna. Det säger USA:s utrikesminister Anthony Blinken i ett uttalande enligt CNBC.

Anthony Blinken genomför just nu ett officiellt besök i Kina, och uppger att parterna kommit överens om att för första gången hålla en mellanstatlig dialog länderna emellan angående riskerna och säkerhetsproblemen relaterat till AI och hur dessa bäst hanteras.

"Tidigare idag kom vi överens om att hålla de första samtalen mellan USA och Kina om artificiell intelligens under de kommande veckorna, för att dela våra respektive åsikter om risker och säkerhetsproblem kring avancerad AI och hur man bäst hanterar dem", sade Blinken under en presskonferens.

USA införde sedan en tid tillbaka restriktioner mot exporten av avancerad teknik till Kina och står inför att förbjuda den omåttligt populära appen Tiktok i USA ifall amerikanska verksamheten inte säljs innan 19 februari 2025. Blinken uppgav vid en presskonferens att man inte diskuterat Tiktoks framtid i samtalen.

Bytedance har sagt att man inte har några planer på att sälja av Tiktok och påstår sig vara övertygade om att man kommer kunna vinna i en rättsprocess mot lagstiftningen.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -