TIKTOK
BYTEDANCE FÖREDRAR STÄNGA USA-APP ÄN SÄLJA - RTRS (Direkt)

2024-04-25 19:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tiktokägaren Bytedance föredrar att stänga ned den populära sociala medieappen Tiktok i USA framför att sälja den i det fall bolagets legala åtgärder mot USA:s försök att förbjuda appen misslyckas.

Det skriver Reuters, som hänvisar till källor.

De algoritmer som Tiktok nyttjar anses vara kärnan i Bytedances verksamheter, vilket gör att en försäljning av Tiktok i USA tillsammans med dess algoritmer ter sig väldigt osannolik, enligt nyhetsbyrån.

"Tiktokkonton står för en liten del av Bytedances totala intäkter och dagligt aktiva användare, så ägaren skulle hellre stänga ned appen i USA i det värsta scenariot än att sälja den till en potentiell amerikansk köpare", skriver Reuters. En nedstängning skulle således ha en begränsad påverkan på Bytedances verksamhet, samtidigt som ägaren inte skulle behöva ge upp sin kärnalgoritm.

Bytedance har tidigare kommenterat att bolaget inte har några planer på att sälja Tiktok. Kommentaren kom i kölvattnet av mediespekulation om att Bytedance överväger en försäljning av Tiktok i USA utan algoritmerna och när Reuters bad om en kommentar hänvisade Bytedance hänvisade till den kommentaren.

En källa sade dock att det är omöjligt att avyttra Tiktok med dess algoritmer, eftersom algoritmerna är registrerade under Bytedance i Kina och således svåra att överföra från ägarbolaget.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Meta Platforms A - I dag

{point.key}

Snap A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -