OX2
SPÅR ÅRETS INTJÄNING DRIVS AV LANDBASERADE VINDPROJEKT (Direkt)

2024-04-25 08:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) OX2:s negativa rörelseresultat för det första kvartalet förklaras av bolagets vd Paul Stormoen med att OX2 inte slutfört någon projektförsäljning under perioden.

Det framgår av delårsrapporten.

"Vår affär medför variation på kvartalsbasis och vi har full förståelse för att det är svårt att bedöma OX2:s utveckling baserat på enskilda kvartal", skriver Paul Stormoen i sitt vd-ord.

Bolaget upprepar sin prognos om ett högre rörelseresultat för 2024 än för 2023. OX2 "förväntar att intjäningen till övervägande del kommer att drivas av försäljning av landbaserade vindprojekt", kommenterar Paul Stormoen.

OX2-vd:n skriver vidare att bolaget ser god efterfrågan från sina kunder och att det har haft bra framdrift i de pågående försäljningsprocesserna. Värderingen av projekten stöttas enligt bolaget av att långsiktiga elprisprognoser på flera nyckelmarknader stigit under inledningen av året, inte minst i Finland.

"Under det senaste året har merparten av våra försäljningar skett till industriella köpare. De har i regel längre beslutsprocesser än de finansiella investerarna, vilket har inneburit att det tagit längre tid att slutföra våra försäljningar. Vi har dock under inledningen av året noterat en högre aktivitet och ökat kapitalinflöde bland de finansiella investerarna", skriver Paul Stormoen.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


OX2 - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -