K-FASTIGHETER
MILJARDSÄLJER FASTIGHETER I KÖPENHAMN (Direkt)

2024-04-25 06:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget K-Fastigheter har tecknat avtal med en institutionell investerare rörande försäljning av en fastighetsportfölj i Danmark bestående av 311 lägenheter. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1.099 miljoner kronor vilket är något under fastigheternas marknadsvärde vid utgången av fjärde kvartalet 2023 som uppgick till 1.145 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Avyttringen stärker K-Fastigheters balansräkning och möjliggör fortsatta förvärv av byggrätter och byggstarter av nya projekt", heter det från fastighetsbolaget.

Affären innebär ett slut för den avsiktsförklaring med en institutionell investerare som K-fastigheter kommunicerade i ett pressmeddelande den 7 mars 2024.

"Parterna har nu ingått ett villkorat överlåtelseavtal där K-Fastigheter frånträder portföljen under juni månad 2024", uppger man.

Efter avyttringen har K-Fastigheter närvaro i Köpenhamnsområdet genom projekt Ballerup bestående av 153 lägenheter som just nu är under byggnation, uppger bolaget vidare.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


K-Fast Holding B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -