ASTRA ZENECA
TROR FORTSATT PÅ "INDUSTRILEDANDE TILLVÄXT" - FC (Direkt)

2024-04-25 11:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Astra Zeneca uppgav i vd-ordet av rapporten för det första kvartalet att läkemedelsjätten under sin investerardag den 21 maj 2024 ska beröra "tilltron i att behålla en industriledande tillväxt".

Nyhetsbyrån Direkt ställer med tanke på denna bedömning en fråga om hur Astra Zeneca ser på andra läkemedelsbolags tillväxt som för innevarande år väntas överstiga Astra Zenecas tillväxt.

"Som du nämner har Novo Nordisk och Eli Lilly varit framgångsrika, självklart mycket tack vare fetmaläkemedlen som de har. Vi har en annan portfölj, men tror fortsatt att vi kommer ha industriledande tillväxt och förhoppningsvis inom den översta kvartilen", sade Astra Zenecas finanschef Aradhana Sarin under torsdagens telefonkonferens i samband med rapporten för det första kvartalet 2024.

Astra Zeneca klargör även sina tillväxtambitioner för innevarande år och fram till 2030.

"Vi har sagt att vi ska ha industriledande tillväxt fram till 2030. Vid 2020 meddelade vi att vi skulle ha tvåsiffrig konstant årlig tillväxt, CAGR, mellan 2021 till 2025. Som du ser levererar vi på den ambitionen", sade Aradhana Sarin

Mer detaljer kring Astra Zenecas tillväxtambitioner kommer att presenteras under läkemedelsjättens investerardag den 21 maj 2024.

Sett till rådande prognoser för 2024 har till exempel Novo Nordisk en förväntat högre tillväxt än Astra Zeneca.

I samband med torsdagens rapport upprepade Astra Zeneca sina helårsprognoser för 2024 där intäkterna för kärnverksamheten (core) väntas öka med mellan ett lågt tvåsiffrigt tal och ett lågt "teens" i procent under året. Denna prognos förutsätter oförändrade växelkurser (CER).

Novo Nordisk, som släpper sin delårsrapporten för det första kvartalet den 2 maj, har en försäljningsprognos för 2024 som räknar med en ökning om mellan 18 och 26 procent. Även detta avser oförändrade valutakurser (CER).

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -