SCANDIC HOTELS
UNDERLIGGANDE TRAFIKEN FORTSATT STARK - VD (Direkt)

2024-04-24 08:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det första kvartalet är litet för Scandic Hotels och hotellmarknaden i stort, men den underliggande trafiken är fortsatt stark.

Det säger hotellbolagets vd Jens Mathiesen till Nyhetsbyrån Direkt efter delårsrapporten.

"När jag tittar på senaste kvartalet, om man bortser från påskeffekten, så ser man från en vecka eller två in i januari och fram till påsken en relativt kraftig uppgång i det vi kallar den intranordiska trafiken. Vi ser under kvartalet att den går upp det är bra för det visar att nordbor reser mellan de länderna, det lovar gott för framtiden", säger han.

Den interkontinentala trafiken ligger fortsatt efter men återhämtar sig.

"Allt som allt så tycker jag att om man bortser från evenemang och sådant som kan skilja sig mellan kvartal så är den underliggande trafiken lite upp jämfört med ifjol", säger han.

Under det första kvartalet låg Scandics genomsnittliga rumspris, ARR, på 1.193 kronor, jämfört med 1.169 för ett år sedan.

"Jag tycker vi har varit duktiga på att styra priserna med inflationskostnaderna. Det betyder att när inflationen går ner så ska vi inte höja priserna lika mycket för att absorbera kostnadshöjningarna. Men det är också viktigt att folk har råd att resa och bo på hotell, den balansen tror jag marknaden styr själv ganska bra. Men att inflationen kommer ner och är under kontroll är bra för alla. Det vi ser för vår del är att det skapar ett lugn på så sätt att gäster bokar sina resor i ett ganska bra tempo", säger han.

Scandic håller just nu på med implementeringen av ett nytt molnbaserat affärssystem som förväntas ge positiva finansiella effekter under 2025.

Hur stora dessa blir är för tidigt att sia om i nuläget enligt Jens Mathiesen, men det är inget tal om att det kommer ge positiva effekter.

"Det är först nu fram mot sommaren som vi har implementerat det på hotellen och därefter kommer vi med en uppdatering av vår webb och app. Det är först när vi rullat ut dem som vi kan räkna på precisa effekter", säger han.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Scandic Hotels Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -