KINDRED
TAPP PÅ ".COM-MARKNADER", VÄXER PÅ REGLERADE MARKNADER - VD (Direkt)

2024-04-24 12:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Speloperatören Kindreds vd Nils Andén karaktäriserar det första kvartalet som "odramatiskt" med tillväxt i bolagets lokalt reglerade marknader men med minskade intäkter på bolagets marknader utan lokala licenser, så kallade ".com-marknader".

Det säger han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"Våra .com-marknader har ju backat. Det är rätt uppenbart, men det är på grund av lite olika anledningar. Om man exempelvis kollar på Finland så är vi väldigt intresserade och ser fram emot den lokala regleringen som förhoppningsvis kommer omkring 2026-2027. Fram till dess vill vi säkerställa att vi inte hamnar på någon 'blacklist' så vi är väldigt måna om att följa direktiven som har kommit från finska myndigheter", säger Nils Andén.

Kindreds spelöverskott från lokalt reglerade marknader ökade till 84 procent för det första kvartalet 2024, upp från 81 procent ett år tidigare.

Nils Andén uppger vidare att bolaget inte var nöjt med utvecklingen på hemmamarknaden Sverige, vilket delvis berodde på en låg sportboksmarginal under kvartalet. Positivt var samtidigt att Kindreds aktiva kundbas växte med 5 procent i Sverige under kvartalet, enligt vd:n.

Kindred-chefen säger sig samtidigt vara nöjd med bolagets positionering inför sommarens fotbolls EM.

"Vi kommer förmodligen att öka våra marknadsföringsinvesteringar under Q2 jämfört med Q1", säger han men vill inte gå in på några detaljer kring kostnadsökningarna.

Den 22 januari 2024 lade Fanska FDJ ett bud värt 130 kronor per aktie för speloperatören Kindred – ett bud som Kindreds styrelse rekommenderar sina aktieägare att acceptera.

Acceptansperioden för budet löper dock till den 19 november 2024 och fram till dess är Kindred och FDJ fortsatt två separata bolag.

Påverkar det er att vara i limbo så pass länge innan budet blir klart?

"Det är klart att det är en speciell situation för ett bolag att befinna sig i under en så pass lång tidsperiod som det här ändå är. Att FDJ i samband med budet uttalade att de såg de strategiska initiativ som vi påbörjade i höstas som positiva hjälper dock."

Vad har du att säga till de aktieägare som sitter och hoppas på en budhöjning?

"Jag kan tyvärr inte kommentera eller sia i det. Jag har som ansvar att driva den här affären så bra som möjligt och fortsättningsvis förhoppningsvis."

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -