Kering
Kering varnar för att vinsten faller i första halvåret - nedgång för Gucci (Finwire)

2024-04-24 06:58

Lyxmodehuset Kering minskade omsättningen i det första kvartalet efter en svag utveckling för lyxmärket Gucci. Bolaget spår nu en rejäl nedgång i vinsten under det första halvåret.

Omsättningen backade med 11 procent till 4 504 miljoner euro. Den jämförbara försäljningen var ned med 10 procent, vilket är i linje med företagets vinstvarning.

Gucci, som är Kerings omsättningsmässigt viktigaste märke, tappade 21 procent av sin försäljning. Lyxmärket omsatte 2 079 miljoner euro.

"Kerings resultat försämrades avsevärt under det första kvartalet. Även om vi hade förväntat oss en utmanande start på året, men tuffa marknadsförhållanden, särskilt i Kina, och den strategiska ompositioneringen av vissa av våra hus, med början i Gucci, förvärrade den nedåtgående pressen på vår topline", uppger vd och ordförande François-Henri Pinault.

Han fortsätter.

"Mot bakgrund av denna intäktsminskning tillsammans med vår fasta beslutsamhet att fortsätta investera selektivt i våra varumärkens långsiktiga attraktionskraft och våra varumärken, förväntar vi oss nu att leverera ett kraftigt lägre rörelseresultat under det första halvåret i år. Vi arbetar alla outtröttligt för att hjälpa Kering genom de nuvarande utmaningarna och återuppbygga en solid plattform för varaktig tillväxt."

Kering bedömer att återkommande rörelsevinst faller med 40-45 procent i det första halvåret, mätt som årstakt.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Kering SA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -